dit is een preview versie, preview uitschakelen

Lifestyle

Lifestyle

Verliefd op je toilet


WIN kaarten Masters of LXRY


WIN kaarten vt wonen&design beurs


Quilty pleasure: fris gewassen beddengoed


Historie Sphinx in 30.000 tegels


WIN Scandinavian Living

Toevluchtsoord


Nu is het persoonlijk!

februari 2018

Geberit AquaClean douchewc’s – Nu is het persoonlijk!
Blog geschreven door Patrick Kooiman | Interiorator.com

Een ochtendmens, dat ben ik. In alle opzichten. Ik sta steevast om half zes op, kom bij met een kopje koffie en lees de websites op de bladwijzerbalk van mijn browser totdat ik ‘moet’. Ik ben verslaafd aan Amerikaanse politiek en houd graag alles bij wat er in het Oval Office gebeurt. En nu we het daar toch over hebben, op mijn eigen ovalen kantoor doe ik zelf graag ook wat zaakjes. Ja, ik geef het ruiterlijk toe. Ik stuur vaak snel wat mailtjes de wereld in terwijl ik op het toilet zit – ook al zorgt de geur ervoor dan ik vaak niet verder kom dan, pak ‘m beet, een stuk of twee berichtjes. Na afloop ga ik zonder uitzondering gelijk onder de douche. Dit ritueel zorgt er niet alleen voor dat ik zelden op een openbaar toilet hoef te je-weet-wellen, het houdt me ook de hele dag schoon. Want je laagste regionen reinigen met water, dat blijft toch het allerfijnst! Om mijn dagelijkse ritueel nog aangenamer te maken, mocht ik onlangs de Geberit AquaClean douchewc testen – en mijn ervaringen online delen.

Van krant naar Aqua Times
Ik moet zeggen dat meer dan nieuwsgierig ben als ik uitgenodigd word een Geberit AquaClean uit te proberen. Natuurlijk helpt het dat mijn testexemplaar staat opgesteld in een suite van Amsterdams nieuwste en meest exclusieve luxehotel, het TwentySeven aan de Dam. De eigenaar, zo begrijp ik, is een groot fan van de Geberit AquaClean. En ik kan me levendig voorstellen dat een man die weet wat zijn gasten bevalt, ook weet wat hij zelf het meest aangenaam vindt. Natuurlijk wil je bij zo’n gelegenheid goed beslagen ten ijs komen, en dus doe ik onderweg naar Amsterdam netjes wat online huiswerk. Ik begin bij Aqua Times, een website van Geberit met talloze leuke weetjes over water. Wist je bijvoorbeeld dat je bij een toilet oorspronkelijk geen water werd gebruikt en dat dat de reden is waarom mensen papier gebruikten? Wat een nachtmerrie moet het zijn geweest om jezelf in een koude toiletschuur met een ouwe krant te moeten afvegen! Maar goed, ik kan me ook levendig voorstellen dat de generaties met choque zullen lezen hoe wij heden ten dage nog steeds het milieu vervuilen door zonder na te denken rol na rol drielaags toiletpapier weg te spoelen. En dan heb ik het nog geeneens over de schaamte die we allemaal voelen wanneer je met 48 toiletrollen onder je arm van de supermarkt naar huis loopt! Ook interessant is de wijze raad van ene Professor Alexander Herold om jezelf met water te reinigen. Nadat ik zijn aanbeveling van de Geberit AquaClean heb doorgelezen, vraag ik me toch af of deze specialist in coloproctologie wel bestaat. Je weet het tegenwoordig maar nooit met al dat fake news op het internet, toch? Welnu, het doet me deugd om te bevestigen dat ja, Professor Herold écht bestaat maar nee, je wil geen zoekopdracht naar deze man en zijn werk op Google Afbeeldingen doen – geloof me, je zou meer zien dan je ooit zou willen. Maar goed, ik dwaal af.

Keuzes, keuzes, keuzes
Nadat ik mijn hotelsuite eens grondig heb bekeken, krijg ik visite van een medewerker van Geberit die zo aardig is om me door alle eigenschappen van de AquaClean te lopen. Mijn douchewc-ontgroening, zo begrijp ik, gaat plaatsvinden op een Geberit AquaClean Mera – hét topmodel voor elke onderkant. De Mera heeft talloze mogelijkheden waarvan je het bestaan niet kon bevroeden maar nooit meer zonder zou kunnen als je ze eenmaal hebt ervaren. Zo is daar het subtiele oriëntatielichtje dat de Mera op de vloer schijnt. Dit lichtje zorgt ervoor dat je direct je weg naar het toilet vindt wanneer je midden in de nacht wakker schrikt en zonder bril naar de badkamer strompelt omdat je echt heel erg dringend moet. Dat gebeurt ons allemaal weleens, toch? Zodra je in de buurt komt, opent de naderingssensor het deksel én brengt de Mera de wc-zitting op lichaamstemperatuur. Met recht een warm welkom dus! En tenslotte kun je je douchewc bedienen met een wandpaneel of – jawel! – een speciale app waarmee je jouw individuele gebruikersprofiel op reis kunt meenemen naar elk hotel met een AquaClean.

De eerste keer
Dit alles roept natuurlijk de vraag op hoe persoonlijk een douchewc kan worden. Het antwoord is vanzelfsprekend: Heel persoonlijk! Na een heerlijke nacht (met dank aan het Hotel TwentySeven) sta ik om half zes op, zet ik een kopje koffie en lees ik mijn dagelijkse websites terwijl ik wacht tot ik ‘moet’. Wanneer ik uiteindelijk ga zitten en me concentreer op mijn taak, vraag ik me nog een allerlaatste keer af hoe de eerste keer gaat worden. Ga ik dit wel fijn vinden? Nadat ik klaar ben, trek ik door en laat ik de douchekop aan zijn klusje beginnen. Onder me hoor ik een zacht gezoem. Daar komt ‘ie dus! Plotseling voel ik een ferme straal lauwwarm water die met beleid reinigt wat gereinigd moet worden. Wat een bijzonder gevoel! Ik ging zelfs een paar keer anders zitten om precies de juiste ‘invalshoek’ te vinden. Is het raar dat ik dit fijn vind?

De conclusie
Eenmaal thuis vraag ik mezelf af of ik ooit zelf een Geberit AquaClean ga kopen. Het is per slot van rekening een aardige investering. Daarnaast moest ik ook nog steeds een paar velletjes toiletpapier gebruiken om te controleren of ik echt streeploos schoon was van onderen. Aan de andere kant zou een douchewc me meer ‘kwalitijd’ op het toilet gunnen om te ontspannen en het leven rustig te overpeinzen. Wat uiteindelijk de doorslag geeft, is het idee dat geen enkel weldenkend mens zou douchen met toiletpapier. Dus waarom zou je het gebruiken om je billen mee schoon te maken? Al met al kun je ervan uitgaan dat mijn volgende toilet zonder dr…eeh zonder dollen een Geberit AquaClean douchewc wordt.

www.interiorator.com
 

Sensationeel boutique hotel opent op de Dam


Droomkoppel: IKEA en HAY

Woon op je best!


Colour your garden

Badplezier voor jong en oud


WIN kaarten Libelle Zomerweek

Vuurtoreneiland: culinaire minivakantie