dit is een preview versie, preview uitschakelen

Lifestyle

Lifestyle

De Amsterdamsche kerstmarkt


Marie-Stella-Maris

Geluksgevoel


Slapen op het strand

Trendy spoelen


Jaar van Rembrandt

mei 2019

Van Middelburg, Haarlem tot Leeuwarden; het hele jaar door zijn er in heel Nederland diverse tentoonstellingen te bezoeken, die in het teken staan van Rembrandt. De grote meester is 350 jaar geleden overleden en heeft een grote invloed op de kunst gehad. Om die reden is 2019 het ‘Jaar van Rembrandt’. De verschillende exposities en tentoonstellingen zorgen ervoor dat dit hét moment is om de grote meester beter te leren kennen. Een must do!

Zoals het Rijksmuseum zegt: “Rembrandt van Rijn is een van de meeste geliefde Nederlandse kunstenaars, een innovatieve meesterschilder. Hij wordt gerekend tot 's werelds beste en meest beroemde kunstenaars. Rembrandt leefde en schilderde tijdens een periode van bijzondere rijkdom en wijsheid in de zeventiende eeuw, beter bekend als de Nederlandse Gouden Eeuw”.

Het Rijksmuseum komt het hele jaar door met allerlei Rembrandt-tentoonstellingen en evenementen. Tot en met 10 juni is er nog een overzichtstentoonstelling van alle schilderijen, etsen en tekeningen uit eigen collectie. Verder worden er Rembrandt-concerten en -stadswandelingen georganiseerd en wordt in juli De Nachtwacht live gerestaureerd. En zit er in jou misschien ook een Rembrandt verscholen? Grijp dan je kans: het museum wil deze zomer namelijk een selectie maken uit kunstige inzendingen voor de expositie Lang Leve Rembrandt. Check hier de agenda van het Jaar van Rembrandt bij het Rijksmuseum in Amsterdam.

Naast het Rijksmuseum zijn er nog vele andere musea, die dit jaar in het teken staan van Rembrandt en de Gouden Eeuw. Een overzicht van de musea en de activiteiten vind je hier.

Verliefd op je toilet


Steengoed

Verliefd op je toilet


WIN kaarten Masters of LXRY


WIN kaarten vt wonen&design beurs


Quilty pleasure: fris gewassen beddengoed


Historie Sphinx in 30.000 tegels


WIN Scandinavian Living

Toevluchtsoord


Nu is het persoonlijk!

Sensationeel boutique hotel opent op de Dam


Droomkoppel: IKEA en HAY

Woon op je best!


Colour your garden

Badplezier voor jong en oud


WIN kaarten Libelle Zomerweek

Vuurtoreneiland: culinaire minivakantie