dit is een preview versie, preview uitschakelen

Lifestyle

Lifestyle

Energiek thuiswerken

Staycation

juni 2020

Je hoeft niet ver weg om het echte vakantiegevoel te ervaren. Een vakantie in eigen land is net zo verrassend, inspirerend en ontspannend. Ontdek de mooiste plekjes en ga opzoek naar onontdekte pareltjes, want 2020 is hét jaar om Nederland te herontdekken. Ben je opzoek naar tips? Deze boeken helpen je goed op weg.

Het vinden van dé perfecte vakantie kost vaak veel tijd. De juiste plek, de beste accommodatie en de juiste sfeer is over het algemeen niet direct gevonden. Uren struinen op internet gaat er vaak aan vooraf. Vooral voor vakanties in het buitenland zijn we bereid veel tijd in de voorbereiding te steken. Nu het dit jaar voor velen van ons een vakantie in eigen land wordt, is het een leuke uitdaging om ook voor deze Staycation net zo’n grondige voorbereiding te treffen als bij buitenlandse vakanties.

Lonely Planet The Netherlands
Niets is zo leuk om een buitenlandse rondreis samen te stellen uit de Lonely Planet. Wat is de mooiste route? Waar kan je het beste eten? Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden en wat zijn de lokale geheimen? Alles kan je vinden in, misschien wel de meest gebruikte, reisgidsen van de Lonely Planet.

Tip: ontdek Nederland aan de hand van de Nederlandse Lonely Planet. Of het nu een stedentrip, een rondreis of een vaste vakantieplek is, bekijk ons eigen land eens door de bril van een (buitenlandse)toerist. Het is ontzettend boeiend om te lezen hoe de Nederlandse ‘bruine kroeg’ omschreven wordt. Of wat het woord ‘gezellig’ inhoudt. Naast het omschrijven van de cultuur biedt de gids een overzicht van de provincies, de steden, de lokale geheimen, fietstochten en drie mogelijke rondreizen. Het is een aanrader om aan de hand van deze reisgids ons eigen land opnieuw te leren kennen. Helaas moet er wel gezegd worden, dan niet alle provincies evenveel aanbod komen.

Staycation
Reisblogs zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen de grond uit gekomen. Veel social influencers beschrijven de mooiste plekken op aarde, geven tips en trucs op het gebied van reizen, weten de meest trendy hotspots te vinden en maken de meest idyllische fotoreportages. Zo ook Your Little Black Book. Anne de Buck heeft de hele wereld voor Your Little Black Book over gereisd. Maar ook Nederland heeft zij niet uit het oog verloren. En dat is in deze tijd heel fijn! Ontzettend veel leuke adresjes, overnachtingsplekken en tips zijn te vinden op deze site. En nee, niet alleen van de grote steden.

Anne schrijft ook reisboeken en heeft net haar nieuwste boek Staycation uitgebracht. “Voor mijn nieuwe boek STAYCATION dat nu in de winkel ligt, ben ik daarom in mijn Your Little Black Book Peugeot 208 het hele land rondgereden om travel guides te maken. Naar 21 van de leukste steden in Nederland en België én naar Texel, het Ibiza van het Noorden! In dit boek vind je 22 guides en heel veel handige lijstjes met reistips dicht bij huis om je te inspireren vaker op staycation te gaan,” aldus Anne.


Beken kleur in je exterieur

Stijlvol spoelen


Riemen vast en… vliegen maar!

De Amsterdamsche kerstmarkt


Marie-Stella-Maris

Geluksgevoel


Slapen op het strand

Trendy spoelen


Jaar van Rembrandt

Verliefd op je toilet


Steengoed

Verliefd op je toilet


WIN kaarten Masters of LXRY


WIN kaarten vt wonen&design beurs


Quilty pleasure: fris gewassen beddengoed


Historie Sphinx in 30.000 tegels


WIN Scandinavian Living

Toevluchtsoord


Nu is het persoonlijk!

Sensationeel boutique hotel opent op de Dam


Droomkoppel: IKEA en HAY

Woon op je best!


Colour your garden

Badplezier voor jong en oud


WIN kaarten Libelle Zomerweek

Vuurtoreneiland: culinaire minivakantie