dit is een preview versie, preview uitschakelen

Lifestyle

Lifestyle

Energiek thuiswerken

September 2020

De afgelopen maanden hebben we met ons allen noodgedwongen veel thuisgewerkt. De één vindt het heerlijk, de ander begint eraan te wennen, terwijl velen ook hun werkplek en de contacten op kantoor missen. De verwachting is, dat deze nieuwe manier van werken nog wel even de standaard blijft en voor sommigen zelfs definitief. Hoe werk je energiek thuis, hoe voorkom je verleidingen en hoe creëer je een werkplek waar je met plezier vertoeft. Hierbij een paar tips.

Een goede start is het halve werk
Niet snoozen is het advies. Sta gelijk op en doe desgewenst direct een paar oefeningen, want meer bewegen is goed voor je energielevel. Door slaap verlies je veel vocht, dus drink als eerste ‘s morgens een groot glas water. Daarna geeft een ontbijt direct een goed start van de dag. Sla deze daarom niet over.

Kleed je aan
Aan het begin van de coronatijd leek het heerlijk: in je pyjama, inclusief een out of bed-look, achter je computer. Het liefst de hele dag. Toch werk je productiever als je je aankleedt alsof je ook fysiek naar het werk gaat. Onbewust ga je van relaxmodus naar werksfeer.

Ga goed om met je tijd

De kern van goed timemanagement is: werk niet harder, maar slimmer. Start je werkdag met het doornemen van je agenda, je to do-lijst te prioriteren en het lastigste gedeelte: te beginnen aan de taak, waar je het meest tegenop ziet. Nadat je dat gelijk hebt afgehandeld, kan je de rest van de dag zonder stress je to do-lijst afwerken.

Plan je afleiding
Net zoals op kantoor word je thuis ook weleens afgeleid. Nu niet door een collega, maar door een familielid of de verleiding van een huishoudelijke taak. Probeer deze zo veel mogelijk te clusteren door pauzes in te plannen. Daaromheen kan je jezelf blijven focussen op je werk. Wil je in een goede flow komen? Zet dan tijdelijk je telefoon op stil en je mailnotificaties uit. Heerlijk!

Inspirerende werkplek
Een fijne werkplek zit ‘m, naast een fijne bureaustoel, een degelijk bureau en een goede laptop, ook in de sfeer van de ruimte waar je werkt. Werken in een rommelkamer geeft bijvoorbeeld ook onrust in je hoofd. Zorg voor een fijne omgeving waar je je prettig voelt. Dit kan een aparte kamer zijn, maar ook een zelf gecreëerd hoekje in de woonkamer of keuken. Is de ruimte nog niet helemaal naar je zin? Een likje verf, in een kleur die jou aanspreekt, doet wonderen. Ook zijn er tips en trucs waarmee je met verf optisch een afscheiding maakt in een ruimte, of waarmee je een leuk of spannend effect aan je werkplek kan geven. Meer behoefte aan rust? Schilder de ruimte in verschillende tonen van dezelfde tint (ton-sur-ton). Dit zorgt voor een harmonieus geheel en het kan nooit fout gaan.

Op zoek naar nog meer tips? www.monsterboard.nl en www.brunel.nl plaatsen geregeld leuke artikelen over thuiswerken en het vinden van een goede werkbalans.

Wil je ideeën opdoen voor een inspirerende werkplek? Kijk dan eens op www.littlegreene.nl en ontdek wat je allemaal met kleur en een likje verf kunt doen.

Staycation


Beken kleur in je exterieur

Stijlvol spoelen


Riemen vast en… vliegen maar!

De Amsterdamsche kerstmarkt


Marie-Stella-Maris

Geluksgevoel


Slapen op het strand

Trendy spoelen


Jaar van Rembrandt

Verliefd op je toilet


Steengoed

Verliefd op je toilet


WIN kaarten Masters of LXRY


WIN kaarten vt wonen&design beurs


Quilty pleasure: fris gewassen beddengoed


Historie Sphinx in 30.000 tegels


WIN Scandinavian Living

Toevluchtsoord


Nu is het persoonlijk!

Sensationeel boutique hotel opent op de Dam


Droomkoppel: IKEA en HAY

Woon op je best!


Colour your garden

Badplezier voor jong en oud


WIN kaarten Libelle Zomerweek

Vuurtoreneiland: culinaire minivakantie