dit is een preview versie, preview uitschakelen

WELZIJN

WELZIJN

Licht en luchtigheid


Stijlvolle opbergruimte

Schoonmaaktips

maart 2020


In de badkamer en in het toilet kunnen verschillen materialen aanwezig zijn. Voor een goede hygiëne lijkt het krachtige chloor misschien de beste oplossing, maar dit middel is in sommige gevallen te agressief voor de producten in je badkamer. Hierdoor maak je meer kapot, dan dat de bedoeling is. Hoe kan je je toilet en badkamer toch goed schoonhouden zonder de materialen aan te tasten? Wij geven wat tips.

Keramiek Je closet en je wastafel zijn vaak van keramiek. Dit oppervlak bestaat uit een dunne, glasachtige laag. Voor de dagelijkse reiniging raden we normaal schoonmaakmiddel voor sanitair aan. Kalkresten kunnen bijvoorbeeld verwijderd worden met Staalfix Classic, in de handel verkrijgbare kalkverwijderaars of de bekende op azijn gebaseerde schoonmaakmiddelen.

Keramiek met KeraTect® KeraTect® is een glazuur, duurzaam gebrand en vrij van poriën. Het is hoogglanzend, zeer glad en vuilafstotend. Bij producten met KeraTect® hoeven geen bijzondere schoonmaakaanwijzingen in acht worden genomen. Zelfs sterke schoonmaakmiddelen, desinfectiemiddelen of hogedrukreinigers kunnen het vuilafstotende en onderhoudsvriendelijke oppervlak niet aantasten.

Acryl Vaak zijn de baden gemaakt van het materiaal Acryl. Voor een normale reiniging spoel je het bad af met de handdouche. Daarna kan je met een vochtige doek of spons navegen. Gebruik voor het schoonmaken alleen zeepsop of vloeibaar afwas- of reinigingsmiddel. Eventuele resten kan je met een spons of zachte doek verwijderen. Gebruik alsjeblieft geen zandhoudend schuurmiddel of kalkverwijderaar! Schuurmiddel veroorzaakt krassen, waardoor het oppervlak mat wordt en de chemicaliën in de kalkverwijderaar kunnen het oppervlak voorgoed verkleuren. Voor het verwijderen van kalkresten kan je het beste huishoudazijn gebruiken.

Chroom Veel badkamer kranen zijn gemaakt van chroom. Je kunt de kraan reinigen met een beetje zeep en een vochtige doek. Daarna enkel afspoelen en droog vegen. Kalkvlekken zijn te vermijden door de kraan na gebruik meteen af te drogen. Als er toch nog kalkresten achterblijven, kan je die verwijderen met een mild en milieuvriendelijk schoonmaakmiddel. Gebruik voor de reiniging geen schuurspons of schuurmiddel. Ook raden we het gebruik af van oplos- of zuurhoudende middelen, kalkverwijderaars, huishoudazijn of azijnhoudende schoonmaakmiddelen. Deze tasten het oppervlak aan waardoor je kraan mat wordt en krassen krijgt.

Closet- en bidetzittingen, urinoirdeksel Voor de reiniging van het closet of bidet is het verstandig de deksel en de zitting omhoog te klappen of te verwijderen, omdat opstijgende dampen van schoonmaak- of desinfecteringsmiddelen het kunststof kunnen aantasten.

Het poriënvrije oppervlak van de bril en de deksel zorgt voor een optimale hygiëne. Daarom zijn milde, en nog beter, huishoudelijke schoonmaakmiddelen op natuurlijke basis voldoende voor het onderhoud. Schurende, agressieve chloor- en zuurhoudende schoonmaakmiddelen mogen niet gebruikt worden. Wij hopen dat je met deze tips nog lang van een schone en frisse badkamer kunt genieten!Proefzitten

WIN een stankvrij toilet


Tot wel €200 retour!

Een frisse boodschap voor iedereen


Mens erger je niet

Een frisse boodschap voor iedereen


Test@hotel

Geperfectioneerd en nog mooier


We zijn allemaal anders

Verrassende Kerstgroet


Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Stap in de wereld van interieurdesigners


Zie je kans schoon

Slimme schoonheid


Stijlvol middelpunt van je badkamer

WIN een stankvrij toilet


Sportieve uitdaging in de Alpen

Bedien nu je douchewc via je smartphone


Ga jij Zwitserland zien met de aankoop van jouw AquaClean?

Verlaat met gerust hart het toilet


Op vakantie met de luxe van thuis

Handen uit de mouwen steken


Verrassend veelzijdig

ComfortClub Travel: The Ritz-Carlton Berlin